Bu içeriğimde sizlere Sosyal medya platformlarında kullanmak için ses kalitesinin ve tasarımının mükemmel olduğu Thronmax Mdrill One mikrofon incelemesi ile karşınızdayım.
Thronmax Mdrill One Mikrofon Yorumları
İçeriğimde sizlere ön sözümde de bahsettiğim gibi Youtube ve Twitch gibi platformlar da, kaliteli bir ses kaydı istiyorsanız Mdrill One sizlere göre. Bilmeyenler açısından Thronmax markası müzik kaydı, yayın ve post prodüksiyon için profesyonel ses ürünlerinin lider üreticisidir. Hong Kong tabanlı olan bu şirketin içerisinde Türk mühendiste yer almakta. Ürünü aldığınız zaman fark ederseniz ki kutunun üzerinde Türkçe açıklama mevcut, kolay kolay göremezsiniz böyle her ürün kutusunda.
Thronmax Mdrill One Tasarımı
Sade ve şık renginin de güzel olduğu bir mikrofon olduğunu ilk başta belirtmek istiyorum. Siyah ve gri renk seçenekleri olan bu mikrofonu tercihinize göre seçebilirsiniz. Ürüne ilk baktığımızda farklı bir ses kayıt alanının olduğu dikkat çekmekte. Standart mikrofonlardan ayıran tasarımında dikey yönlerde ızgarası bulunmakta ve bunun ismini de VERTIGAIN teknolojisi denilmekte ve bu alan metalden oluşmaktadır. VERTIGAIN teknolojisi sayesinde diğer mikrofonlara göre %10 ses alım performansı sağlamaktadır. Ürünü elimize aldığımız zaman ortalama 300 gr’a yakın bir ağırlığının olduğunu söylemek istiyorum. Eğer masa standına bağladığımız zaman daha ağır bir yapıda olmaktadır. Ürünün masa standı tasarım anlamında çok hoş diyebilirim. Sağlam plastikten yapılan bu malzeme kolay kolayda kırılmaz. İsterseniz masa standı yerine genel mikrofon standı da kullanabilirsiniz. İlerleyen dakikalarımda bu stand’dan da bahsetmek istiyorum. Ama daha öncesinde mikrofonumuza baktığımızda arka yan kısmında 2 adet ayar düğmesinin olduğu gözükmekte. İlk başta Gain olan düğmemiz ses alım gücünün şiddetini ayarlamaya yaramaktadır. Ne çok düşük ne de çok yüksek ayarda kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Orta şiddette seviyelerinde ve bilgisayarınızdan da doğru ayarları yaparsanız net ve güzel bir ses kaydı alabilirsiniz. Bir altındaki volume tuşu ise mikrofonumuzun altında 3.5 mm jak yani kulaklık girişimiz mevcut. Ses kaydı alırken aynı zamanda da sıfır gecikme ile sesinizi duyabilirsiniz. Bunun ses seviyesini ayarlamaya yaramaktadır. Bu ses seviyelerinin ne kadar düşüklükte ve ne kadar yükseklikte olduğunu merak ediyorsanız Mdrill One sizler için mikrofona şık bir panel koymuş. Yapmış olduğunuz ses ayarlarını panel üzerinden rahat bir şekilde görebilirsiniz. Baktığımız zaman 2 adet de burada düğme gözükmekte. Üst kısımda bulunan tuşumuz mikrofonun ses kaydını kesmeye yarıyor. Örneğin Twitch gibi platformda bir yayın yaparken odanıza birisi girdi diyelim, sizler kolay yoldan bu tuşa basarak anlık olarak ses kaydını kapatabilirsiniz. Gelelim en önemli tuşa. Alt kısımda bulunan tuşumuz mikrofonumuzda bulunan ses kayıt seçenekleri arasında değişmenizi sağlıyor.
Thronmax Mdrill One Ses Modları
Cardioid ses kayıt seçeneği ile tek bir noktadan ses kaydı almanıza olanak sağlıyor. Tek bir yayıncıysanız yada şarkı için ses kaydı alacaksanız bu özelliği kullanabilirsiniz. Diğer bir stereo özelliğimiz ise ön ve yanlardan ses kaydı almaya olanak sağlıyor. Bu özellik sayesinde ses kaydı alırken bir taraftan da müzik aletlerinin aynı anda ses kaydını gerçekleştirebilirsiniz. Veyahut ta vocal ses kayıtları içinde ideal bir özellik. 3. Ses kayıt modumuz ise omnidirectional. Topluluk ortamında bir ses kaydı almak istiyorsanız mesela bir konferans ortamı yada bir münakaşa gibi ortamda her tarafından yani 4 bir çevreden ses kaydı almaya yarıyor. 4. Ve son mod ise bidirectional ön ve arkadan ses kaydı alarak düet yapmaya yada siz ses kaydı alırken bir arkadaşınızda karşınızda müzik aleti çalıyorsa bu mod tamda sizlere göre. Yazımın sonunda sizlere isterseniz paylaşmış olduğum videodan bu modların ses kalitelerini paylaştım bakabilirsiniz. Ben tek kişi olduğum için ve yayın gibi mecralarda tek bir nokta olan Cardioid modunu kullanıyorum.
Thronmax Mdrill One Mikrofon İncelemesi ve Özellikleri
Fiyatına göre oldukça özelliği barındıran bu mikrofon içerisinde bulunan ses kartı ile net sesleri almanıza da olanak sağlıyor. Ayrıca ürünün 16 bit 48 khz ve frekans aralığı 20 hz 20 khz verimliliği bulunmaktadır. Sizlere tasarım anlamında atladığım bir özelliği var mikrofonumuzun altında type-c girişi sayesinde bilgisayarınıza bağlayabiliyorsunuz. Kutu içeriğinde 3m örgülü bir kablo çıkarak istediğiniz mesafeden rahat bir kullanım sağlayabilirsiniz. Alt kısımda bir adet düğmemiz bulunmakta bu düğme sayesinde mikrofonumuzun altında bulunan 7 farklı ışık modunun renklerini değiştirebilirsiniz. Bence şık bir görünüşe sahip olduğunu söyleyebilirim. Ama rgb aydınlatma ambiyans şeklinde yeni tüm renkleri yumuşak bir geçiş ile hareket halinde olsa daha güzel olacakmış gibi gözüküyor. Aslında mikrofonlarda ışıklandırma seçeneği çok fazla kullanılmıyor elbette bu görüş farklılık gösterebilir.
Thronmax Mikrofon Standı
Dikkat ederseniz standart bir mikrofon girişinin olduğu da gözükmekte. Mikrofon standı demişken şuanda önümde bulunan stand Thronmax zoom-boom diye adlandırılmakta. Bu mikrofon standı dışarıdan bakıldığı zaman karbon bir yapıda olduğu gözükmekte. 360 derece dönebilen bir yapıya sahip olan bu stand mikrofonun sallanmasını ve ses çıkarmaması adına her bir kıvrım alanında süspansiyon özelliği bulunmakta. Ayrıca yayın yada kayıt esnasında mikrofonunuzun kablosunun gözükmeksin istemiyorsanız standa bulunan kablo düzenleyicisi ile kablonuzu gizleyebilirsiniz. Mikrofon tripotu sade yapıda olsa bile ben çok beğendim. Thronmax markası tasarım ödüllerinin fazlasını hak ediyor.
Bu ürünün daha teknik detaylarının olduğu web sitelerinden bakabilirsiniz. Aynı zamanda bu ürünleri temin etmek için BURADA BULUNAN LİKTEN ulaşabilirsiniz.
Umarım içeriğimiz sizin için faydalı olmuştur. Başka bir içeriğimizde sizinle görüşmek üzere.